Cerca     VA CA

Provincia: València

Agullent

Dades demogràfiques

  2.449 habitants    

  Descripció

Amarada per l’olor de la pebrella i el timó, als peus valencians de la serra de Mariola s’estén la vila d’Agullent. Una petita localitat amb poc més de 2.300 habitants enclavada a la Vall d’Albaida que permet recuperar l’essència d’un veritable poble valencià d’interior, i que manté un fort lligam amb la natura, el patrimoni i les tradicions.

  Què visitar

La naturalesa muntanyosa d’Agullent possibilita una visita turística de gran bellesa paisatgística. Des dels tres llavadors on la gent acostumava a netejar la roba, passant pel Parc de la Font Jordana, el Molí Fariner, el Fornet de Neu o la Font Maciana, les possibilitats turístiques no s’esgoten.

LES FESTES D’AGULLENT

Agullent commemora dues festes principals al llarg de l’any, les quals han estat declarades d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. Les Festes Patronals de Moros i Cristians en honor a Sant Vicent Ferrer el primer cap de setmana després de Setmana Santa. I les Festes del Miracle, una de les romeries nocturnes més antigues del territori valencià, on rememoren amb fanalets i falles el miracle de la pesta del segle XVII.

  Coses que menjar

A la gastronomia d’Agullent destaquen plats típics com la cassola d’arròs al forn, l’olla amb pilotes, l’arròs d’hivern (bledes, fesols i naps), la paella amb pollastre i conill… D’altra banda, també són molt reconeguts els seus embotits: la botifarra tant de ceba com de carn, la salsitxa casolana, la sobrassada… formen part d’un dels menjars més típics d’este municipi. Per últim pel que fa a la rebosteria destaquen els pastissets de moniato, la coca d’ametla i els bescuits.