Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Alcoi

Dades demogràfiques

  59.354 habitants    

  Descripció

Alcoi és una ciutat de la Comunitat Valenciana. Pertany a la província d’Alacant i és la capital de la comarca de L’Alcoià. Alcoi és un municipi molt gran i té 59.354 habitants. Alcoi és una ciutat amb molta història i els seus monuments sorprenen a tots els visitants.

  Què visitar

En primer lloc, dins del centre històric de la ciutat es troba l’església parroquial de Santa Maria i la Llotja de Sant Jordi, construïda per Santiago Calatrava entre 1992 i 1995. Un altre monument molt interessant de la ciutat és la Muralla d’Alcoi. També s’ha de visitar el Santuari de la Font Roja, un espectacular edifici que es combina amb un paratge natural molt bonic.

Un altre monument important amb molta història és el Refugi de la Guerra Civil. Alcoi va ser bombardejada en set ocasions i este refugi va servir per a salvar molts dies. Hui dia, es visita el Refugi Cervantes.

  Coses que menjar

D’altra banda, la gastronomia d’Alcoi és típica en tota la terra d’Alacant. El plat més tradicional és l’olla alcoiana. A més, a Alcoi són molt típics els dolços. Per exemple, els pastissos de carn i el café de licor són deliciosos. Esta àmplia gastronomia acompanyada de grans restaurants atrauen una gran quantitat de turisme a la ciutat.