Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Alcossebre

Dades demogràfiques

  1.998 habitants    

  Descripció

Alcossebre és un poble situat a la costa de Castelló. Pertany a la comarca del Baix Maestrat. A més, la seua població és de 1.998 habitants. No obstant això, Alcossebre és un dels llocs màgics de la Comunitat Valenciana.

  Què visitar

Quan viatges a Alcossebre hi ha diversos llocs que has de visitar. Dins del Parc Natural de la Serra d’Irta trobem les ermites de Santa Lucia i Sant Benito. L’ermita de Santa Lucia es va construir a finals del segle XVII. És d’estil barroc i està ubicada 312 metres per damunt del nivell del mar.

Al costat de l’ermita pots trobar el Centre d’Interpretació Etnològic de Santa Lucia. Este lloc és un tipus de museu en el qual estan exposats tots els descobriments arqueològics recuperats del passat. Per tant, en este espai hi ha molta història de diferents generacions que han viscut a Alcossebre. 

D’altra banda, Alcossebre és un gran poble situat a la costa mediterrània. Gràcies a la seua localització compta amb grans platges i cales per a gaudir d’un gran dia al sol en estiu. Les principals platges situades a Alcossebre són: la Platja del Moro, la Platja del Carregador o la Platja de les Fonts.

De fet, a Alcossebre es conta la Llegenda de la Roca del Moro. Esta història conta que un jove àrab es va enamorar d’una dona cristiana a la Platja del Moro. Com el seu amor era impossible a conseqüència de les diferències religioses, els dos enamorats s’encontraven ací. Quan van ser descoberts, el jove àrab va morir tirant-se al mar. La dona cristiana anava cada dia a eixa roca. Després de la seua mort, es va començar a anomenar la Roca del Moro.

  Coses que menjar

Quant a la gastronomia pròpia del municipi, a Alcossebre destaquen receptes tradicionals com l’olla gaspatxera, el suquet de peix i el polp amb creïlles. D’altra banda, Alcossebre també compta amb una gran quantitat de receptes de pastissos i dolços magnífics. Per exemple, són molt típics els carquinyols i els rosegons. Per últim, la Tomata de Penjar és una altra varietat de tomata que es cultiva a Alcossebre.