Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Altea

Dades demogràfiques

  23.780 habitants    

  Descripció

Altea és un municipi de la costa alacantina situat a la comarca de la Marina Baixa. Actualment, compta amb uns 23.000 habitants i és un dels municipis d’Alacant amb més rellevància. De fet, té el títol oficial de Capital Cultural de la Comunitat Valenciana. Si visites Altea, un atractiu turístic important és que la seua badia passa pel Meridià de Greenwich, per tant, tens l’oportunitat d’estar al mateix meridià.

  Què visitar

Altea ha sigut qualificada com un dels municipis més bonics de la Costa Blanca, tot i que competeix amb Dènia, Calpe, Xàbia… És obligatori visitar les seues platges perquè són precioses. La més famosa és la platja de l’Espigó, però La Roda, Cap Blanch, Cap Negret… totes són una autèntica meravella. La platja més concorreguda és la Roda perquè es troba al costat del poble antic, que és la part més bonica d’Altea i un dels llocs amb més atractiu turístic de tota la Comunitat Valenciana. A esta zona, hi ha moltíssims miradors i cases adornades amb flors.

  Coses que menjar

Com que Altea és un municipi situat a la costa, la seua gastronomia es basa principalment en l’arròs. Destaca la paella mixta, que porta verdura i carn, però a l’hivern és típica la paella d’aladroc, que a banda de l’aladroc porta floricol, carxofa i faves. Per als paladars més exquisits i les carteres més optimistes trobem l’arròs amb llamàntol. D’altra banda, pel que fa a la rebosteria, a Altea predomina la coca farcida, que està plena de samfaina, i els pastissets de boniato, molt típics a l’època de Nadal.