Cerca     VA CA

Provincia: València

Alzira

Dades demogràfiques

  44.393 habitants    

  Descripció

Alzira és una de les localitats més importants de la comunitat. Pertany a la província de València i és la capital de la Ribera Alta. Ara mateix, la ciutat d’Alzira compta amb una gran quantitat d’habitants, 44.393. Alzira és un destí perfecte per a fer turisme per la comunitat.

  Què visitar

En primer lloc, pots passejar per La Vila, el barri de la ciutat que ha sigut declarat Bé d’Interés Cultural. Dins d’ací, els monuments més destacats són: el Palau de Casassús i l’església de Santa Catalina.

Un altre lloc important d’Alzira són les seues muralles. La seua construcció va ser durant l’etapa musulmana, és Patrimoni Històric d’Espanya des de 1985. Si viatges a Alzira també has d’anar al Monestir de la Murta, el qual es va construir entre els segles XIV i XV. 

D’altra banda, Alzira també compta amb grans paratges naturals per a viure una experiència diferent i connectant amb la natura. El Parc de la Murta i la Casella va ser declarat en l’any 2004 paratge natural municipal. A més, dins d’este gran paratge pots trobar les ruïnes del Monestir dels Jerònims de la Nostra Senyora Murta, declarats Bé d’Interés Cultural. Com es pot comprovar, Alzira és una terra amb una riquesa cultural molt elevada. Pots passejar pels carrers de la ciutat i enamorar-te d’esta fantàstica terra. A més, disposes d’un paratge natural per a viure un gran dia amb família i amics.

  Coses que menjar

Pel que respecta a la gastronomia d’Alzira, destaquen la mona reganyà d’Alzira és un dolç típic de la zona que encanta a totes les persones que el proven. També hi ha altres plats típics com l’espardenyà. Alzira té una gran varietat de restaurants per a poder escollir al gust del turista. Així que pots anar a degustar la fantàstica cuina valenciana.