Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Ares del Maestrat

Dades demogràfiques

  184 habitants    

  Descripció

Ares del Maestrat és un municipi situat a la comarca de l’Alt Maestrat, a Castelló. El seu nombre d’habitants s’està reduint fins al punt que l’últim cens poblacional a 2019 marca 186 habitants. El poble es situa sobre una pedra enorme i rocosa amb unes vistes privilegiades.

  Què visitar

Dins de la localitat es troben les ruïnes de l’antic castell àrab que existia a Ares del Maestrat. Pel que fa als edificis destaca l’Església d’Asunción, la qual és d’estil barroc i va ser construida al segle XVIII. També trobem una presó del segle XIII o l’Ajuntament de la ciutat, que data del segle X. Per últim el Barranc dels Molins és un lloc perfecte per als amants de l’enginyeria, ja que reuneix cinc molins d’una enorme grandària en una obra espectacular. En general, a Ares del Maestrat trobem moltes obres arquitectòniques amb molta antiguitat.

  Coses que menjar

La gastronomia d’Ares del Maestrat es basa principalment en productes obtinguts al camp, la ramaderia i la caça. Els plats més representatius són el corder, el conill amb caragols o l’Olla del Maestrat, tot i que també destaquen els embotits i els formatges d’esta zona. A banda, el terreny i les condicions climatològiques són perfectes per a l’aparició de la trufa, tant a l’estiu com a l’hivern.