Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Benicarló

Dades demogràfiques

  27.363 habitants    

  Descripció

Benicarló és un dels llocs més grans situats a la província de Castelló. De fet, la població és de 27.363 habitants. És un dels pobles més al nord de la Comunitat Valenciana i està a la província del Baix Maestrat. Té una costa que destaca per les bones zones de platja en la part nord de la comunitat.

  Què visitar

Si visites Benicarló, un dels llocs que no et pots perdre és la Capella del Sant Crist de la Mar. Segons es conta a la llegenda, en 1.650 va arribar a Benicarló un vaixell del qual es va baixar Cèsar Cataldo amb una imatge de Crist a la creu. Els habitants van pensar que era un miracle i el Crist de la mar es va convertir en objecte de devoció. D’altra banda, un altre lloc molt divertit per a tota la família és el Jardí del Papagai. És una espècie de parc natural en el qual pots jugar i passejar entre més de cinquanta espècies diferents de papagais. Es tracta d’un jardí tropical que trau molt de turisme a la localitat de Benicarló. 

Quant als paratges naturals més importants de Benicarló, es pot destacar la Platja del Morrongo. És una gran zona turística, ja que és una gran platja d’arena fina que compta amb bons hotels per la zona. Tot açò aconsegueix omplir la localitat de persones d’altres llocs que venen a Benicarló a disfrutar de tots els serveis oferits.

  Coses que menjar

Pel que respecta a la seua gastronomia, hem de tindre en compte que Benicarló és un lloc situat a la costa de la Comunitat Valenciana. Per tant, a la seua gastronomia destaquen els plats que contenen diferents tipus de peixos. Per exemple, de la mateixa forma que a pobles com Peníscola, el rap és un dels aliments que més protagonisme té. A més, els dolços també tenen molta presència a Benicarló. Podem trobar els pastissets de cabell d’àngel, els carquinyolis, les coques de Sant Antoni o els rotllets d’anís.