Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Benidorm

Dades demogràfiques

  70.450 habitants    

  Descripció

És la capital turística de la Comunitat Valenciana. Esta ciutat i municipi es troba a la comarca de la Marina Baixa (Alacant). Se li coneix com a la Nueva York del Mediterrani, ja que és la segona ciutat amb més gratacels per habitant del món, tan sols per darrere de la mateixa Nueva York. Pel que fa a la seua població, Benidorm té més de 70.000 habitants, és per això que és considerada una ciutat. A l’estiu pot arribar als 400.000 habitants i és el tercer lloc amb més oferta d’hotels d’Espanya, tan sols per darrere de Madrid i Barcelona.

  Què visitar

Si aplegues a Benidorm la seua creu és un dels llocs més representatius. Es pot aplegar en cotxe o caminant uns 45 minuts i des d’ahí dalt es tenen unes vistes privilegiades del mar mediterrani. Es va fundar l’any 1961, ja que va ser l’any que es van permetre els biquinis a les platges, i la creu simbolitzava el perdó dels pecats, i especialment d’este. Un altre mirador meravellós és el balcó del mediterrani, també conegut com el mirador del castell. És un dels llocs que s’ha de visitar obligatòriament i dels més importants del nucli antic. La seua localització es troba entre dos platges, per tant les vistes són precioses.

LES PLATGES DE BENIDORM

La platja de Llevant és una de les més importants de la costa alacantina. Té uns dos quilòmetres de longitud i ací trobem quasi tots els serveis possibles a una platja. És de les més concorregudes d’Espanya i al seu passeig hi ha moltíssima vida amb tendes i restaurants. L’altra platja meravellosa és la de Ponent. Està orientada a un turisme més familiar i és més gran, ja que són tres quilòmetres. Les dos platges compten amb la designació de la bandera blava des de 1987, un fet que acredita la seua qualitat.

  Coses que menjar

A Benidorm destaquen cinc plats típics. El primer d’ells és l’arròs a banda, on a banda de l’arròs també tenim un guis amb creïlles anomenat calder mariner. També destaca la cassola de peix a lo pobre, on al peix l’acompanyen ametles, vi i pimentó. El pebrot és el tercer plat i es troba a pocs llocs al món. Junta els productes marítims amb els de l’horta de Benidorm i el resultat és espectacular. Per últim per als més golosos estan les tortes de San Blas i la coca farcida. Dos autèntiques barbaritats.