Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Benissa

Dades demogràfiques

  10.879 habitants    

  Descripció

Benissa és un poble situat a la Costa Blanca, per tant, també forma part de la comarca de la Marina Alta (Alacant). Té quatre quilòmetres de costa i actualment la seua població és de 10.879 habitants, tot i que com passa a tots els municipis de la Costa Blanca, a l’estiu creix demogràficament d’una forma exponencial. Té platges, però el nucli urbà es troba 200 metres per damunt del nivell del mar, per tant també trobem zones muntanyoses.

  Què visitar

Com és habitual. els edificis més representatius es troben al nucli antic. Destaca l’Ajuntament, una obra d’antiga creació que fins al 1790 va ser utilitzat com a l’hospital del poble. Si vols informar-te culturalment sobre Benissa el més recomanable és visitar la Casa Museo Abargues, la qual conserva a la perfecció objectes d’èpoques anteriors. Per últim, la casa de Juan Vives és la més significativa, ja que la llegenda diu que ací han succeït miracles.

LA SEUA NATURA

La natura i els paisatges d’este municipi són increïbles. Al mar, les cales són paradisíaques i destaquen la Cala dels Pinets i la de l’Advocat, esta última és ideal per a banyar-se tranquil·lament. Des dels Pinets es pot realitzar una excursió on es pot apreciar tota la natura fins arribar a la Mar Morta i les Roques Negres. Als paisatges muntanyosos destaca la ruta de la Font de Bèrnia, des d’on es poden contemplar les espectaculars formacions rocoses de Benissa.

  Coses que menjar

La seua gastronomia es basa en aliments que ixen del mar, com el peix i l’arròs. Pel que fa als plats principals destaca l’arròs del senyoret, l’olla de polp i l’all i pebre. També són meravellosos els seus embotits, de fet, els més coneguts són les coques d’embotits de Benissa. Ja als dolços, els pastissets de boniato i els bunyols de carabassa cal tastar-los obligatòriament.