Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Biar

Dades demogràfiques

  3.655 habitants    

  Descripció

La vila de Biar se situa als estreps de la Serra de Mariola, el delimitador natural entre les províncies de València i Alacant. A l’Alt Vinalopó, a uns 700 metres d’altitud sobre el nivell de la mar convergeix una combinació de monumentalitat històrica i paratges forestals que han erigit el camí natural d’eixida des de Castella cap a la mar Mediterrània. A banda dels seus 3.500 habitants, el municipi de Biar ha esdevingut en una de les localitzacions de culte per als amants del senderisme gràcies a la gran quantitat de rutes naturals que ofereix com són les zones de la Fontanella, el Reconco i Penya Tallada.

  Què visitar

Seguint amb els llocs d’interés turístic de Biar, en una visita al municipi alacantí no es poden deixar de banda les edificacions més encisadores de la vila: el Castell medieval, el Museu Etnogràfic municipal, el Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia i l’Aqüeducte ogival. D’origen musulmà, el Castell de Biar data del segle XII, i des de 1931 està declarat com a Monument Nacional, i hui en dia és un Bé d’Interés Cultural. L’interior de la construcció mostra l’exemple considerat més antic de l’estil almohade. El Museu Etnogràfic municipal destaca per la seua tradició alfarera i de cerámica vidriada i compta amb més de 1.000 peces exposades. Per la seua part, el Santuari de Biar, amb la seua decoració d’estil neoclàssic, s’alça sobre la Serra Fontanella. I l’Aqüeducte ogival, per últim, amb els seus tres ulls i 70 metres de construcció datats de finals del segle XV, condueixen l’aigua per al reg de les terres biarudes.

  Coses que menjar

D’altra banda, la gastronomía típica de Biar brilla quan es tracta d’endolcir les goles: torrons, confits, mel de romaní, rotllos d’aiguardent, coquetes, rotllos d’anís… tots relacionats amb les celebracions de festes.