Cerca     VA CA

Provincia: València

Bocairent

Dades demogràfiques

  4.142 habitants    

  Descripció

El terme municipal de Bocairent s’encarrega d’unir les províncies de València i Alacant a l’interior de la Comunitat mitjançant la serra de Mariola. A més, la localitat té 4.142 habitants i pertany a la comarca de la Vall d’Albaida, a la província de València.

  Què visitar

És per la seua naturalesa que Bocairent compta amb un gran nombre de fonts i altres bells paratges com, la serra de santa Bàrbara, la de la Coveta i la de Ballester. Fins i tot, d’aquest territori hi naixen dos rius, el Clarià i el Vinalopó. Però si la visita per Bocairent ha de seguir pels espais més encisadors, el recorregut no pot deixar enrere les finestres a la cinglera rocosa de les Covetes dels Moros, les Ruïnes Medievals o les nou Ermites repartides pel poble.

I si no és suficient, Bocairent també disposa d’uns quants museus que s’encarreguen de preservar la història, l’art i les festes del municipi, com l’Exposició del ‘lleó ibèric’ o el museu paleontològic, entre altres. Ara bé, el punt més característic d’este poble és la serra de Mariola.

  Coses que menjar

Bocairent també destaca per la seua gastronomia. Per exemple, en esta localitat pots menjar plats típics com: el gaspatxo de la Mariola, els pimentons amb arròs, l’olla i els embotits. A més, les localitats de la zona en general, però Bocairent en particular, són els grans exponents i exportadors de l’herber. Una beguda alcohòlica elaborada a partir de les herbes que creixen a la serra de Mariola.