Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Borriana

Dades demogràfiques

  35.502 habitants    

  Descripció

Borriana és una localitat situada en la comarca de la Plana Baixa, al sud-est dins de la província de Castelló. Borriana és una ciutat amb 35.502 habitants. Borriana destaca especialment per la gran varietat arquitectònica que té. La gran quantitat de monuments de diferents èpoques impressionen als turistes, els quals queden meravellats d’este lloc. 

  Què visitar

La Basílica de El Salvador és un dels principals monuments de la ciutat. Esta gran obra arquitectònica va començar a construir-se a finals del segle XIII en un estil gòtic. En el segle XVII va sofrir modificacions barroques. Al llarg dels segles, ha sofrit diversos canvis. No obstant això, després de la Guerra Civil es va tornar a l’estil gòtic original dels seus inicis. D’altra banda, el Templat, la torre del campanar de Borriana és un altre d’eixos monuments que s’ha de visitar en esta localitat. La seua construcció va començar l’any 1363. Era una idea de Pere IV per a defensar de la millor forma possible la ciutat d’atacs.

També es pot visitar l’Antic Convent de la Mercé. Este monument està declarat com Bé d’Interés Cultural. El convent es va utilitzar en 1594 quan l’Ajuntament va cedir l’Ermita de Sant Mateu a l’ordre de la Mercé. Després del pas dels segles, en 1990 es van fer diferents obres per a donar-li un ús turístic i cultural.

Un altre atractiu de la ciutat de Borriana és el Paratge Natural Municipal el Clot de la Mare de Déu. Ací pots gaudir d’un gran dia a la naturalesa. A més, dins d’este paratge està el bosc de ribera, el qual compta amb espectaculars brolladors i diferents espècies que mostren un paisatge meravellós.

  Coses que menjar

En tractar-se d’una ciutat situada prop de la costa, els principals plats típics de la zona estan fets d’arròs. L’arròs empedrat o l’arròs a banda són les principals especialitats de la zona. Pel que respecta als dolços, els rotllets de Sant Blai i els encenalls de Sant Josep són els postres més tradicionals de la zona.