Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Calp

Dades demogràfiques

  22.725 habitants    

  Descripció

Calp és un municipi d’Alacant, que es troba situat a la costa alacantina, concretament a la comarca de la Marina Alta, com és el cas de Xàbia i Dénia. El fet que siguen pobles veïns provoca que continuem el nostre viatge per la Costa Blanca. una de les costes més boniques d’Espanya i del món. Calp té 22.725 habitants amb una gran peculiaritat, i és que pràcticament la meitat de la població és de nacionalitat estrangera, per tant, es pot comprendre el seu atractiu turístic.

  Què visitar

Un dels llocs més representatius de Calp és la muralla roja, un edifici molt curiós creat per Ricardo Bofill. Els apartaments es semblen a peces de LEGO i fa la impressió de ser un laberint, on és fàcil perdre’s. Al ser una propietat privada, per a entrar cal llogar un apartament. 

LES PLATGES DE CALP

Com Dénia i Xàbia, la costa de Calp és una meravella i existeixen una gran quantitat de platges. Les principals són Arenal-Bol, la Fossa i Cantal Roig. Les tres són platges d’arena fina i perfectes per a anar en família. No obstant això, l’element més representatiu de Calp és el Penyal d’Ifach. D’altra banda, també trobem deu cales on destaca Gasparet, una cala paradisíaca que tan sols es pot arribar a través del mar.

PER ALS ESPORTISTES

Calp dona l’oportunitat de fer esport amb rutes de senderisme i bicicleta. La ruta principal del senderisme és la del Penyal d’Ifach, amb una capacitat màxima per a 300 persones, per a realitzar-la cal demanar cita prèvia a la web del Penyó. També trobem la ruta de Voramar, la qual comença a la cala Calalga i rodeja tota la Costa Blanca. Un plaer visual.

  Coses que menjar

Calp és el poble amb més estreles Michelin per metre quadrat, per tant, vos podeu fer una idea del que significa la seua gastronomia. El plat més característic és la llauna de Calp, el qual està elaborat amb caldo de peix i creïlles. En segon lloc, l’arròs del senyoret també s’ha de tastar. S’anomena d’esta manera perquè abans estava reservat per a les persones amb diners. Este arròs estava realitzat i col·locat d’una manera que el senyor que anava a menjar no anava a tacar-se les mans. Els tres restaurants que tenen Estrella Michelin a Calp són: Audrey’s, Beat i Orobianco.