Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Cocentaina

Dades demogràfiques

  11.511 habitants    

  Descripció

Cocentaina és la capital de la comarca del Comtat, situada al sud-est de la Comunitat Valenciana. D’entre la serra de Mariola i el riu Serpis neix un territori de més d’11.000 habitants. Celebren la seua festa patronal en honor a sant Hipòlit Màrtir el segon diumenge d’agost, amb festes de Moros i Cristians.

  Què visitar

A Cocentaina hi ha un gran atractiu arquitectònic i històric que cal visitar. Entre els edificis més destacats hi són: el Palau Comtal, un gran edifici civil goticorenaixentista construït a partir d’un antic edifici islàmic en la segona meitat del s. XIII; el castell, un edifici militar també gòtic; les muralles i torres de l’antiga Cocentaina medieval cristiana; l’antic barri musulmà; l’Església de Santa Maria o la del Salvador.

  Coses que menjar

Aquest municipi té una incomptable llista de receptes pròpies tradicionals. Per a picar podràs degustar: tostons, caragols, sang amb ceba, capellans rostits… Entre els plats calents destaquen; l’olleta, la casaqueta,  els mentirons… Algunes begudes: café de licor, la sàlvia i el vi de nous. Finalment, destaquen entre tots la botifarra de ceba, la sobrassada o la llonganissa.