Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Culla

Dades demogràfiques

  504 habitants    

  Descripció

Culla és una localitat que es troba a la Comunitat Valenciana. Està situat dins de la província de Castelló i pertany a la comarca de l’Alt Maestrat. La seua població és baixa, ja que només té 504 habitants. No obstant això, està en la llista dels pobles més bonics d’Espanya.

  Què visitar

El Castell i la muralla de Culla són uns dels principals atractius d’este poble medieval. S’estima que la construcció del mateix va ser sobre el segle XII. Per tant, tot fa indicar que es va fer durant l’ocupació musulmana. El Castell de Culla va ser anomenat Bé d’Interés Cultural en 1997.

Un altre atractiu del poble és l’església de Sant Salvador, la qual va ser construïda en 1712. L’estructura d’esta és d’una antiga construcció gòtica. S’ha rehabilitat l’antic centre històric. Per este motiu, Culla és una gran experiència per a tots els turistes. Gràcies als seus carrers, les persones poden visitar un poble de construcció medieval. 

  Coses que menjar

Pel que respecta a la gastronomia, a Culla trobem com a recepta típica els rotllos tous. Este dolç és molt típic de la zona. A més, és una recepta molt senzilla que podràs elaborar a la teua casa. També podem trobar com a plat típic el tombet de caragols, el qual està elaborat amb conill i caragols.