Cerca     VA CA

Provincia: València

Cullera

Dades demogràfiques

  21.918 habitants    

  Descripció

Cullera és un municipi de la Comunitat Valenciana. Està situat dins de la província de València i pertany a la comarca de la Ribera Baixa. És una localitat situada a la costa i compta a una població de 21.918 habitants. 

  Què visitar

Cullera és un lloc que destaca per les seues platges, com la Platja de Sant Antoni, la qual és la més gran de la ciutat. No obstant això, també disposa de diferents monuments que cal visitar per a viure una experiència completa. En primer lloc, el Castell de Cullera va ser construït en el segle X. Jaume I va decidir reformar-lo quan el va conquistar. Està situat a 200 metres d’altura i des de dalt pots gaudir d’unes visites meravelloses de tota la ciutat. A l’entrada del castell, està situat el Santuari de la Verge del Castell de Cullera. El santuari va ser inclòs en el segle XIX en record a la patrona de la ciutat.

Si viatges a Cullera, no pots oblidar-te de veure el seu Faro. El Faro de Cullera va ser encés per primera vegada l’any 1858. La seua labor era ajudar als vaixells i als pescadors. És un dels més importants de la Comunitat Valenciana i encara està en funcionament.

  Coses que menjar

Pel que respecta a la seua gastronomia, Cullera és una localitat ubicada a la costa. Per este motiu, l’arròs juga un paper fonamental. Es pot apreciar grans plats típics com l’arròs del senyoret o l’arròs al forn. Un altre plat típic de Cullera és la fideuà, la qual es cuina de meravella i atrau molts turistes a la zona. D’altra banda, la seua localització provoca que l’all i pebre també siga un plat típic de Cullera.