Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Dénia

Dades demogràfiques

  42.827 habitants    

  Descripció

Dénia és una ciutat ubicada a la costa nord d’Alacant, concretament a la comarca de la Marina Alta. El seu atractiu turístic és espectacular, ja que durant l’any compta amb més de 40.000 habitants, però a l’estiu pot arribar fins a les 200.000 persones, multiplicant per cinc la seua població. Els principals culpables són les persones que venen des de Madrid, que tenen Dénia com un dels llocs favorits per a estiuejar.

  Què visitar

La ciutat es troba al peu del Montgó, una muntanya que provoca cert debat amb els veïns de Xàbia, ja que competeixen per dir de qui és este cim tan representatiu a la Comunitat. D’altra banda, el castell de Dénia reuneix tota la història de la ciutat. Va ser creat a l’època de la invasió musulmana i ara mateix actua de museu arqueològic recopilant tota la història de la ciutat. Pel que fa als edificis religiosos, l’ermita de Sant Joan està declarada com un Monument Històric Artístic.

LES PLATGES DE DÉNIA

Les platges d’esta ciutat es divideixen en dos zones. Per una banda tenim la zona de Les Marines on les platges són més arenoses, ací destaquen Les Deveses i l’Almadraba. D’altra banda, la zona més rocosa rep el nom de Les Rotes i és ací on es concentren la majoria de les cales. La costa de Dénia té prop de 20 kms, per tant, és impossible no trobar la platja ideal per a tu.

  Coses que menjar

La gastronomia és un dels punts forts de Denia. Ha sigut declarada per la UNESCO Ciutat Creativa de la Gastronomia, per tant imagineu-se el nivell. Té quatre plats molt típics. El primer és l’espencat, es tracta d’una ensalada freda amb pimentó roig, abadejo, albergina i oli. Una tapa d’Espencat és imprescindible si visites Dénia. En segon lloc, trobem la llandeta, un guis de peix blanc i arròs originari de Dénia. També és el regne de les coques, i la més famosa és la que porta pimentó, ceba i tomaca. Per últim, és obligatori tastar els bunyols de carabassa. És impossible eixir decebut de la gastronomia d’esta ciutat.