Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Elx

Dades demogràfiques

  234.765 habitants    

  Descripció

Elx és un municipi d’Alacant, capital del Baix Vinalopó. Té 234.765 habitants, per tant és una ciutat, i a més a més és la segona més poblada de tota Alacant i la tercera de la Comunitat Valenciana. Tan sols al seu nucli urbà ja té més de 190.000 habitants. L’àrea metropolitana Alacant – Elx és la novena més poblada de tota Espanya. Elx és un lloc únic per les seues palmeres blanques. De fet, envien constantment estes palmeres als reis d’Espanya, al Papa o al president del Govern.

  Què visitar

Al centre d’Elx tenim la famosa rèplica de la dama d’Elx i el misteri d’Elx, una obra que explica l’ascensió de la Verge Maria i que atrau milers de turistes cada any. D’altra banda, un altre lloc molt famós de la ciutat d’Elx és el palmerar, un oasi on trobem més de 200.000 palmeres, convertint-se en un dels llocs més grans del món de palmeres. Per últim, l’edifici religiós per excel·lència és la Basílica de Santa Maria d’Elx, que barreja tres estils diferents: neoclàssic, barroc i renaixentista.

  Coses que menjar

La gastronomia d’Elx ofereix una gran varietat, ja que té productes de l’horta i de la costa. El plat més típic és l’arròs amb costra, però també destaca l’arròs amb conill i caragols i l’olla amb pilotes. Entre els productes de la terra, que s’utilitzen habitualment per als postres tenim el dàtil o el pa de figa. Pel que fa a les begudes, s’ha de tastar l’anís de paloma i el licor de dàtil. Totes estes possibilitats de menjar es troba principalment al nucli urbà o als restaurants propers a l’estadi de l’Elx.