Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Finestrat

Dades demogràfiques

  6.137 habitants    

  Descripció

Finestrat és una localitat de la Marina Baixa, a Alacant, situada entre les grans urbanitzacions costaneres de Benidorm i la Vila Joiosa. Tot i això, Finestrat disposa d’una encisadora i petita zona de platja, la Cala, l’altitud de la qual contrasta amb els 1.410 metres sobre el nivell de la mar del mític cim del Puigcampana. Ara bé, el municipi troba la regularitat i s’estableix al voltant dels 240 metres d’altitud. A banda del Puigcampana, altres punts d’interés per al senderisme són els de la serra de la Cortina i la de l’Orxeta.

  Què visitar

Malauradament, en l’actualitat no es poden observar construccions que puguen relacionar-se amb l’antic Castell Islàmic de Finestrat, ja que ha patit diverses transformacions al llarg dels segles. No obstant això, les restes del castell es mantenen en el subsol. Per això, s’ha preservat la visibilitat de l’enclavament defensiu: un mirador des d’on es pot observar la línia de la costa fins a la ciutat d’Alacant.

  Coses que menjar

Pel que respecta a la cuina, Finestrat ofereix una gran varietat per al paladar. Des de cuina marinera i internacional, fins a autòctona i de muntanya o gelateries artesanes.