Cerca     VA CA

Provincia: València

Gandia

Dades demogràfiques

  75.798 habitants    

  Descripció

Gandia és un municipi i ciutat de la província de València que es situa a la comarca de La Safor. És un destí turístic important, especialment a la zona de les platges. Actualment té una població de més de 75.000 habitants, és per això que és considerada una ciutat, i a més a més, a l’estiu multiplica esta xifra considerablement. El 25% de la població censada a Gandia és estrangera.

  Què visitar

Al nucli urbà de Gandia trobem el Palau Ducal, també conegut com el Palau dels Borja. És una de les obres arquitectòniques més importants de tota la Comunitat Valenciana i va ser una compra del papa Alejandro VI als fills de Fernando el Catòlic. Un altre edifici d’interés és l’hospital de Sant Marcos, que durant 600 anys va actuar com a tal, però des de 1973 ha passat a ser un museu arqueològic. Per últim, el grao és el barri mariner de Gandia i és de visita obligatòria. A la vesprada els barcos descarreguen la pesca i la subhasten a la llotja.

  Coses que menjar

La majoria dels plats típics de Gandia són arròs. Els aliments són autòctons, ja que provenen directament de l’Albufera, així com els camps i els horts proporcionen les verdures corresponents. El plat més característic és la fideua de Gandia, on hi ha fideus, marisc i caldo de peix. També amb marisc es realitza l’arròs a banda, mentres que si prefereixes la carn tens la paella valenciana i l’arròs al forn, els dos plats típics a la Comunitat.