Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Guadalest

Dades demogràfiques

  224 habitants    

  Descripció

Guadalest és un municipi situat a l’interior de la província d’Alacant, concretament a la comarca de la Marina Baixa. El poble es troba enmig de les muntanyes i el seu atractiu turístic és tan gran que forma part de l’Associació “Els pobles més bonics d’Espanya”. A més a més, des de 1974 ha sigut declarat Conjunt Històric-Artístic, una designació que agrupa tots els béns declarats històrics-artístics a una mateixa localitat.

  Què visitar

Un atractiu de Guadalest és l’Alcossaiba, últim rest de la fortalesa que van crear els musulmans al segle IX. Ara mateix, tan sols queda una torre i va ser restaurada. Esta torre amb l’embassament baix és una de les imatges més icòniques del poble. No obstant això, el més visitat pels turistes és el castell de San José o Guadalest, el qual té al seu recinte la Casa Orduña (museu del poble que conté les majors relíquies), l’església parroquial i la presó. 

FESTES DE GUADALEST

A Guadalest destaquen tres festes. La primera és la de San Gregori, es celebren el 9 de maig i també són conegudes com les festes de la joventut, ja que són els mateixos joves qui s’encarreguen de tots els preparatius perquè funcione correctament. D’altra banda, les Festes Patronals es celebren del 14 al 17 d’agost i són en honor a l’Asunció. Es realitzen actes religiosos com ofrenes o processons. Per últim, el tercer cap de setmana de setembre es realitza la romeria a Ginés en honor a Santa Anna i Sant Joaquim, patrons d’este caseriu.

  Coses que menjar

A diferència de tots els municipis de la Costa Blanca, la gastronomia del poble es basa en productes obtinguts a partir de la terra i el camp. Destaca l’arròs amb faves i naps, el pimentó farcit, les verdures al forn, l’olleta i les pilotes de dacsa. Una gastronomia variada i basada en ingredients autòctons.