Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Guardamar del Segura

Dades demogràfiques

  15.849 habitants    

  Descripció

Municipi costaner de la província d’Alacant que forma part de la comarca de la Vega Baixa del Segura. Actualment té una població de 15.849 habitants i el seu accident geogràfic més important és el riu Segura, ja que desemboca ací mateix. Guardamar del Segura també és conegut pel seu fantàstic pinar, que va ser creat a principis del segle XX.

  Què visitar

El parc d’Alfons XIII és un dels llocs més turístics de Guardamar, ja que alberga l’extensa pinada. A estes arenes es trobaren jaciments arqueològics dels fenicis i islàmics, uns jaciments que es troben al seu Museu Arqueològic, on destaca La Fonteta (fenici) i la Ràbita Califal (islàmic). A l’oest del nucli urbà es troben les restes del castell de Guardamar. L’any 1829 hi va haver un terratrèmol que va causar 389 morts i el castell s’hagué de reedificar. Per últim, el desembocadura del riu Segura també és un atractiu turístic molt important.

LES PLATGES DE GUARDAMAR DEL SEGURA

Guardamar del Segura té una longitud de costa d’onze quilòmetres i unes platges espectaculars, no obstant això, si viatges ací et recomanem les tres platges que tenen la bandera blava. La primera és la platja centre, la qual compta amb la bandera blava des de l’any 1987 i són 2600 metres de llarg. Tant esta com la segona, que és la platja de la Roqueta, són platges d’arena. Per últim, la platja del Moncayo també és recomanable. És impossible eixir decebut amb la costa de Guardamar.

  Coses que menjar

Guardamar és un dels pocs llocs al món on la seua gastronomia es basa tant a la terra com al mar. El peix autòcton queda representat amb estos tipus: mers, llobarros, llenguados, rèmols, molls, sépies, galeres i el llagostí de Guardamar. Al port pesquer es troba la llotja, on es pot adquirir tot este peix de dilluns a divendres des de les deu del matí. D’altra banda, l’altre menjar per excel·lència és la nyora, un pimentó roig dolç que conté un aroma inconfusible i es sol utilitzar a l’arròs.