Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Montanejos

Dades demogràfiques

  564 habitants    

  Descripció

Montanejos és un municipi situat a la Comunitat Valenciana. Es troba a la província de Castelló i pertany a la comarca Alt Millars. És un poble ubicat en el nord-oest de la Comunitat i la seua població és d’uns 564 habitants. Montanejos és un poble amb molt encant. 

  Què visitar

Si decideixes viatjar a este lloc has de visitar l’Església de Santiago Apòstol, el patró de la ciutat. L’edifici religiós va ser construït a finals del segle XVIII per a substituir a l’anterior. A la cúpula de l’església es pot apreciar una pintura en la qual apareixen els quatre evangelistes. Un altre atractiu del poble és la Torre de Montanejos. Va ser declarada Bé d’Interés Cultural en març de l’any 2003. Esta torre és d’origen musulmà. No es sap amb certesa la data exacta de la seua construcció, però s’estima que va ser durant l’ocupació musulmana. La Torre de Montanejos està construïda amb pedres del riu. El problema és que només es conserva la part exterior, ja que l’interior va ser destruït. 

No obstant això, el principal atractiu del poble és la Font dels Banys de Montanejos. Esta zona és espectacular. És un lloc molt especial per a poder passar el dia amb la família i els amics en un entorn natural. En lloc de les platges de la costa, la Font dels Banys de Montanejos proporciona una altra experiència en aigua dolça. A més, compta amb una alta roca, en la qual molts banyistes utilitzen com si fora un trampolí. 

  Coses que menjar

D’altra banda, la gastronomia típica a Montanejos destaca per la seua ubicació a l’interior. Gràcies a la seua zona ubicada en un gran entorn natural, les hortalisses i les verdures tenen un paper protagonista. Per este motiu, els plats principals són l’Olla i el potatge. També destaquen els embotits. Pel que respecta als dolços i a les postres, destaquen les mantegades, les magdalenes, les tortes i la mona de Pasqua.