Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Morella

Dades demogràfiques

  2.416 habitants    

  Descripció

Morella és un poble de tradició medieval que està situat a la província de Castelló, concretament a la comarca de Els Ports de Morella. En este poble hi ha 2.416 habitants. Morella és un poble d’atracció turística amb moltes coses per a visitar i gaudir. De fet, en 2013 també va entrar en la llista dels pobles més bonics d’Espanya.

  Què visitar

El castell de Morella és el principal atractiu del poble. Està construït en la part més elevada de Morella, una ubicació estratègica en el passat. Segons qui controlava la terra, el castell va ser testimoni de diferents generacions. Marcat per la història de Morella, per este castell han passat Abderraman III, el Papa Lluna, Jaume I i Sant Vicent Ferrer entre altres. Açò és clau per a entendre la importància del castell de Morella en la història.

  Coses que menjar

Quan parlem de la gastronomia típica a Morella, entenem que l’especialitat és la carn. És molt habitual veure la carn aromatitzada amb trufa. No obstant això, la carn més típica és la cecina, ja que es pot veure en totes les tendes de carn del poble. D’altra banda, la sopa morellana i les croquetes morellanes també tenen un paper crucial en la gastronomia típica de Morella.