Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Nules

Dades demogràfiques

  13.236 habitants    

  Descripció

Nules és un municipi de la Plana Baixa (Castelló) que destaca per ser una ciutat completament emmurallada. Es tracta d’una població amb prop de 14.000 habitants i es situa a les muntanyes, tot i que les seues platges tenen un atractiu especial. 

  Què visitar

LES PLATGES DE NULES

Estes platges destaquen per estar totalment netes i amb l’aigua cristal·lina, de fet, tres d’elles sempre reben la bandera QUALITAR per la seua qualitat i neteja. Estes tres platges són: L’Alcúdia, Les Marines i el Bolavar.

EL CIM DEL PUNTAL DE NULES

No obstant això, a banda de les platges també hi ha muntanyes impressionants. Destaca el cim del Puntal de Nules, amb unes vistes espectaculars i la Serra d’Espadán, un lloc on habitualment es realitzen rutes en bicicleta. Dins de Nules hi ha també un tros totalment amurallat, esta fortificació rep el nom de Mascarell i dins viuen unes 200 persones. La fortificació està plena de monuments amb valor històric.

  Coses que menjar

D’altra banda, a Nules la gastronomia i les festes guarden una estreta relació. Des de l’any 2007 es celebra la Fira Medieval, on els habitants es recreen a esta època anterior i hi ha diversos llocs orientats a coses diferents: gastronomia, artesania… També a Nules és molt comú que tots els diumenges les famílies gaudeixen d’una bona paella a casa o als bars de la localitat, per tant, si eres de fora i vas un diumenge, de segur que podràs tastar-la. Com que és una localitat que es troba a la costa, la majoria dels seus plats típics tenen a veure amb l’arròs. De fet, els que destaquen són l’arròs amb ànec, l’olla, les anguiles, l’arròs al forn… També tenen una importància especial les taronges, ja que està rodejat de camps. En definitiva, dins d’estes muralles es troba una forma nova d’entendre les festes i el menjar, amb platges i cims que et deixaran bocabadat.