Cerca     VA CA

Provincia: València

Oliva

Dades demogràfiques

  25.101 habitants    

  Descripció

Oliva és la segona ciutat més gran de la comarca de La Safor i s’ubica a l’est de la Comunitat Valenciana. Més de 25.000 persones conformen el límit meridional de la província de València. El seu relleu geogràfic permet dividir la zona en tres zones clarament diferenciades: la muntanya, la plana ocupada per l’horta i la zona pantanosa del sud-est, on es troba un tram del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. També alguns rius com la Gallinera o el Bullent.

  Què visitar

El patrimoni d’Oliva pot dividir-se en religiós i militar i civil. Respecte al primer, podem trobar: l’Església de Santa Maria la Major, un temple del segle XVIII de grans proporcions amb tres naus d’estil neoclàssic; l’Església de Sant Roc i el Raval morisc, datada en el segle XIX i edificada sobre una mesquita anterior; l’Església de la Mare de Déu del Rebollet; i algunes ermites com la de Sants Antonis o la de Sant Vicent.

El municipi d’Oliva té més d’11 kilòmetres de costa amb platges mediterrànies on poder gaudir del sol i la mar. D’arena fina, aigua neta i poc profunda, es voregen de dunes que separen els horts de tarongers i la mar. Les principals platges són: Terranova, Pau Pi, les Aigües Blanques, l’Aigua Morta, Rabdells i de les Deveses.

  Coses que menjar

La gastronomia d’Oliva és rica, variada, tradicional i molt sana. Una cuina típicament mediterrània on abunden productes de gran qualitat com els que ofereixen els seus horts, així com la gran varietat d’arrossos de la zona. L’arròs a banda, l’arròs negre, l’arròs amb verdures o la famosa paella valenciana són algunes elaboracions conegudes. També destaques els figatells, una mescla de carn de porc amb espècies; les coques al calfó, una fina pasta que acompanya a altres productes; o la pebrera farcida, una pebrera repleta d’arròs i carn, entre altres coses.