Cerca     VA CA

Provincia: València

Ontinyent

Dades demogràfiques

  35.761 habitants    

  Descripció

Ontinyent és un municipi del sud de la província de València que es troba concretament a la comarca de la Vall d’Albaida, d’on és la seua capital. Majoritàriament es parla el valencià a este poble i té més de 35.000 habitants censats. El seu relleu és muntanyós, constituït en gran part per la Serra Grossa, que és l’accident geogràfic que marca el final d’esta comarca, i als seus peus apareix el riu Clariano.

  Què visitar

Al barri medieval de la Vila es troba el Palau de la Duquessa d’Almodóvar, que data del segle XIII. El barri en el seu conjunt fou declarat Conjunt Històric-Artístic i és un dels conjunts medievals més representatius de tota la Comunitat Valenciana. D’altra banda, a la plaça major trobem la Casa del Consell o Antic Ajuntament, un edifici que en èpoques passades va ser utilitzat com a presó. També trobem el Palau dels comtes de Torrefiel, un edifici que actualment s’utilitza com a Ajuntament.

  Coses que menjar

Ontinyent compta amb una gran quantitat de bars i restaurants. Tant és així que es celebren jornades gastronòmiques. L’arròs més típic és el de fesols i naps. Quan aplega el dia del Bou, a les cases es prepara arròs al forn i coca amb embotits. Per últim, pel que fa als dolços artesanals destaquen els pastissets de boniato. Una pastisseria ‘top’ per a tastar-los és la pastisseria Hijo de Teodoro Mora.