Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Oriola

Dades demogràfiques

  78.505 habitants    

  Descripció

Oriola és la capital de la comarca del Baix Segura situat al sud de la Comunitat Valenciana. Gran part de la seua població parla castellà, tal vegada per ser la ciutat que limita amb la Regió de Múrcia. Quasi 80.000 persones habiten una localitat que destaca per la seua capacitat de regadiu amb les més de 50.000 hectàrees. Aquestes regades amb l’aigua del riu Segura.

  Què visitar

Però no tan sols és una zona que destaque pel seu regadiu. També compta amb un interessantíssim patrimoni històric i artístic. El seu centre històric va ser declarat Conjunt Històric-Artístic el 1969. A banda, es troba: la Catedral d’Oriola, un edifici gòtic dels segles XIII al XVI; l’Església de Santes Justa i Rufina, un edifici gòtic d’una sola nau; l’Església de Sant Jaume Apòstol, també gòtica; el castell i les muralles d’Oriola; els monestirs de Santa Anna i de Sant Joan Baptista de la Penitència; el Palau del Compte de la Granja; el Palau de Ruvalcaba.

A poc més de 20 kilòmetres de la ciutat, Oriola compta amb més de 16 kilòmetres de costa on alternen penya-segats (Cala Mosca, Cala Estaca, Cala Tancada, Cala Bosc…) i platges d’arena fina i aigües transparents (Punta Prima, La Zenia, Cap Roig, Campoamor, Platja Flamenca i Mil Palmeres. Una gran varietat de paratges on poder relaxar-te i gaudir del clima mediterrani.

  Coses que menjar

A la cuina d’Oriola s’elaboren plats amb productes de la seua fèrtil horta. Són propis d’aquestes terres el bullit amb mandonguilles, el guisat de polit, la paella de l’horta, fesols estofats i l’arròs amb crosta. Al litoral, la daurada a la sal cobra protagonisme. A més, cal no oblidar-se de la gran quantitat d’embotits i salaons d’elaboració local.