Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Orpesa

Dades demogràfiques

  9.076 habitants    

  Descripció

Orpesa del Mar és una localitat situada en la comarca de la Plana Alta, situada dins de la província de Castelló. Este poble té 9.076 habitants. No obstant això, a conseqüència del gran clima i la gran zona de platges, el turisme en estiu provoca un augment de persones en Orpesa del Mar.

  Què visitar

Un dels atractius arquitectònics del poble és el castell d’Orpesa del Mar. Este castell està ubicat en una de les parts més elevades de la localitat. En els seus inicis, este castell va ser construït en el segle XI durant l’etapa de l’ocupació musulmana en la comunitat. Posteriorment va ser conquistat per Jaume I. 

Les platges són l’atractiu principal d’Orpesa del Mar. Per exemple, es pot visitar i gaudir de la Platja Verge de la RenegàEsta platja està més allunyada del passeig marítim i és el lloc perfecte per a viure la tranquil·litat del mar, del sol i de la calor. A més, és ideal per a practicar submarinisme. Si vols passejar en un entorn natural, la Via Verda de la Mar es situa entre Orpesa i Benicàssim. Té una llargària de sis kilòmetres i s’ubica on estava l’antiga via ferroviària del tren. És un lloc genial per a passejar a peu o amb la teua bicicleta. Podràs veure l’entorn verd amb una frondosa vegetació i un camí amb aire natural lluny de les grans ciutats. També pots fer rutes per la Serra d’Orpesa, la qual envolta tota la zona.

  Coses que menjar

Orpesa del Mar és una localitat ubicada en la costa de Castelló. Per este motiu, l’arròs és un dels plats principals de la zona com l’arròs al forn i l’arròs amb coliflor i bacallà. D’altra banda, també són típiques altres receptes sense arròs com la sang amb ceba i el tombet de corder.