Cerca     VA CA

Provincia: València

Paterna

Dades demogràfiques

  68.547 habitants    

  Descripció

Paterna és una localitat i municipi de la província de València, concretament es troba a la comarca de l’Horta Oest, tan sols a 5 quilòmetres de València ciutat. Per fer-se una idea de la seua proximitat, a l’esquerra de Paterna passa el riu Túria. Actualment, esta ciutat compta amb vora 70.000 habitants censats, per tant és la novena amb més població de tota la Comunitat Valenciana i la tercera àrea metropolitana més gran de València.

  Què visitar

La Torre de Paterna és el monument arquitectònic més destacat de tota la localitat. Es va construir a finals del segle XI per part dels musulmans i anteriorment era quadrada, però amb la Reconquista els cristians li donaren una forma cilíndrica. Està declarada Bé d’Interés Cultural. D’altra banda, al punt més alt del nucli antic de Paterna trobem el calvari, una torre-rellotge de recent construcció que també és considerada Bé d’Interés Cultural. Per últim, les coves de Paterna són de les coses més curioses del municipi. Fins a 1950, el 40% vivia a estes coves, ara mateix esta xifra s’ha reduït, però encara estan habitades algunes.

  Coses que menjar

A Paterna destaquen les molles, un menjar bàsic que era típic de pastors i gent del camp. Hi ha quinze receptes diferents per a fer-les, però normalment és amb pa i farina. Un altre menjar típic a Paterna és el gaspatxo i els torrats, que són trossos de pa acompanyats amb oli i sardines. Per a finalitzar, als postres destaquen les rosques de vi i ou, les llesques amb ou de vi i mel i els pastissets farcits de cabell d’àngel i xocolate. Una gastronomia molt completa.