Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Peníscola

Dades demogràfiques

  7.612 habitants    

  Descripció

Peníscola és un poble molt conegut de la Comunitat Valenciana. Es troba dins de la província de Castelló i pertany a la comarca del Baix Maestrat, la comarca més al nord de la comunitat. Peníscola té 7.612 habitants. A més, la seua bellesa com a poble va provocar que fora afegit a la llista dels pobles més bonics d’Espanya en l’any 2013.

  Què visitar

Si visites este lloc, no pots oblidar-te de veure el castell de Peníscola. Esta gran obra arquitectònica va ser construïda pels templers entre 1294 i 1307. No obstant això, en l’any 1411, el Papa Lluna, Benedicte XIII el va convertir en el seu castell. En l’actualitat, el castell de Peníscola s’ha utilitzat per a grans esdeveniments com capítols de la sèrie ‘Juego de Tronos‘.

Un altre atractiu de la ciutat de Peníscola és la seua ubicació a la costa. Gràcies a açò, molts turistes arriben en estiu per a relaxar-se a les seues platges. De fet, la platja més situada al nord és coneguda com la Platja de Peníscola, la qual ocupa cinc kilòmetres.

Si visites la platja de Peníscola, no pots oblidar-te de veure el Faro de la ciutat. Va ser inaugurat l’any 1899. Des d’eixe dia ha tingut diferents remodelacions per a poder estar en millors condicions. L’última reforma es va produir l’any 1970. Gràcies als seus onze metres d’altura. El Faro ha controlat el transport marítim pròxim a la Ciutat de Peníscola.

  Coses que menjar

Quan parlem de gastronomia típica, a Peníscola destaca l’all i pebre de rap. Originalment, l’all i pebre de rap es preparava amb anguiles. El rap també serveix. El més normal és la seua combinació amb patates i guinde-les.