Cerca     VA CA

Provincia: València

Requena

Dades demogràfiques

  20.405 habitants    

  Descripció

A la zona més occidental de la província de València hi és Requena, capital administrativa de la comarca de la Plana d’Utiel-Requena. El municipi de més de 20.000 habitants, que va ser afegit a la Comunitat l’any 1836, està limitat a l’oest i el sud pel riu Cabriol i a l’est i nord per la Serra de Juan Navarro i el pic de El Tejo.

  Què visitar

El seu patrimoni és ampli i variat per les nombroses civilitzacions que han passat pel municipi. Bona part d’açò són les restes que es troben a la plaça d’armes del castell, que ubiquen la seua fundació al segle VII aC. Molts són els monuments que cal pegar una ullada en visitar Requena: l’antiga Alcazaba, de la que queden les restes, situada a l’alt de la vila; la fortalesa mudèjar del segle XII, la medina o la jueria.

A més, el patrimoni religiós resulta de gran interés turístic per al municipi. Tres són les esglésies que s’han de marcar com a llocs de visita obligatòria. La més antiga, la de Sant Nicolau, on es va lliurar una de les batalles de la guerra de Successió. La de Santa Maria, declarada Monument Nacional. I la del Salvador, monument històric-artístic que pertany al Tresor Arxivístic Nacional.

  Coses que menjar

Sol ser a Carnestoltes quan se celebra la Fira de l’Embotit de Qualitat de Requena, un dels principals atractius gastronòmics del municipi. La mateixa comarca té una ruta de vins que transcorre per aquesta ciutat. A banda, el gaspatxo, el morterol, i els brioixos amb magre conformen els plats típics d’ací.