Cerca     VA CA

Provincia: València

Sagunt

Dades demogràfiques

  66.140 habitants    

  Descripció

Sagunt és una ciutat que està situada en la Comunitat Valenciana, concretament està ubicada en la província de València. A més, Sagunt és la capital de la comarca del Camp de Morvedre. Sagunt és un dels municipis que més coses interessants té per a visitar.

  Què visitar

En primer lloc, pots visitar el famós Castell de Sagunt. Este monument és prou antic i ha viscut diferents esdeveniments de la història. Tradicionalment es diu castell romà, però ja no queden molts restos d’origen romà. Al costat del castell està ubicat el teatre romà. Va ser construït en el segle I i va ser el primer edifici declarat Monument Nacional d’Espanya en 1986. Ha sigut rehabilitat per a traure a més turistes a la zona. Un altre monument important de la ciutat és l’església de Santa Maria, la qual es va construir en el segle XIV. A més, pots passejar pels carrers de la Jueria, un barri molt conegut de la zona. 

  Coses que menjar

Pel que respecta a la gastronomia típica de la ciutat, Sagunt compta amb diverses receptes tradicionals que ajuden a connectar més amb la zona. Els plats més típics són: l’arròs al forn amb bacallà, la torta de tomata i els pans romans. També podem trobar dolços típics de Sagunt com la coca de llanda i les tortes de Sant Blas.