Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Santa Pola

Dades demogràfiques

  33.303 habitants    

  Descripció

Santa Pola és una població ubicada a la comarca del Baix Vinalopó, al sud de la Comunitat Valenciana. El municipi costaner de més de 33.303 habitants consta de poc més de 50 kilòmetres quadrats, però bona part hi estan protegits per paratges naturals. El seu nucli d’habitants es desenvolupa tenint el port i el castell com a centre, però amb les limitacions dels dos grans paratges naturals que el flanquegen: a l’oest el Parc Natural de les Salines de Santa Pola i, a l’est, la Serra i el Cap de Santa Pola.

  Què visitar

A banda dels dos paratges naturals prèviament anomenats, Santa Pola és, també, un lloc d’especial interés turístic pel patrimoni arquitectònic i cultural. Les restes arqueològiques del Portus Ilicitanus i de la Casa Romana del Palmenar, el museu del mar i de la sal, el Castell-Fortalesa i les diferents torres sentinella (Torre del Pinet, Torre Escaletes, Torre del Tamarit, Torre de la Talaiola i Torre del Carabassí).

  Coses que menjar

Santa Pola conté una gran varietat alimentària pròpia a la seua zona. El fet d’estar prop de la mar permet tindre al Port de Santa Pola un distintiu de qualitat respecte al seu peix. Aquest l’atorga l’ajuntament als locals que compren el peix a la llotja de Santa Pola. A més, existeix un certificat municipal anomenat distintiu Estrella de Mar per a aquells restaurants que s’esforcen a millorar els seus serveis. El mateix ajuntament vetla per la qualitat gastronòmica de la zona i s’encarrega d’organitzar un acte. El ‘Tapeix’ de Santa Pola és un concurs de tapes en col·laboració de la Confraria de Pescadors per promocionar el peix local.