Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Sax

Dades demogràfiques

  9.845 habitants    

  Descripció

Sax és un municipi amb prop de 10.000 habitants que es troba a la comarca de l’Alt Vinalopó (Alacant). Es troba a 471m d’altitud respecte al nivell del mar, per tant, es caracteritza pel seu paisatge de muntanya. 

  Què visitar

La construcció principal és el Castell de Sax. Junt amb el de Biar i el de Villena són les tres fortificacions més importants de tota la comarca, i les seues torres tenen avantpassats diferents, ja que una es pressuposa que és romana i l’altra musulmana. D’altra banda, també destaquen les dos ermites de Sax: l’ermita de San Blas i l’ermita de la Soledat. Per últim, l’església més important és la de l’Asunció. D’estil renacentista, la seua construcció data del segle XVI.

  Coses que menjar

Pel que fa a la gastronomia, a Sax existeixen una gran quantitat de plats típics: arròs caldós, conill, pilotes, gaspatxo sajeño (gentilici dels habitants de Sax)… Però també són una localitat especialitzada en els vins, especialment en la mistela, els vins tints i els rosats. Per últim, a la rebosteria  cal mencionar les mantegades, els rotllos de llet, els sospirs, els rollicos d’aiguardent… Són uns autèntics especialistes.