Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Sogorb

Dades demogràfiques

  8.969 habitants    

  Descripció

Sogorb és un municipi i capital de la comarca de l’Alt Palancia, al sud de Castelló. Compta amb vora de 9.000 habitants i un patrimoni cultural i arquitectònic concentrat especialment al nucli antic, que ha sigut declarat Bé d’Interés Cultural.

  Què visitar

Un dels llocs més atractius del municipi és el seminari de Sogorb. La seua construcció data del segle XVII i fins a l’any 1771 pertanyia a l’ordre dels jesuites. Del seminari destaca l’església amb planta de creu llatina i una sola nau. D’altra banda, l’edificació religiosa més antiga de tota la localitat és l’església de San Pedro, la qual va ser construïda l’any 1247. El poble es troba amurallat per una edificació que data del segle XIII, per tant, pot rebre el nom de ciutat medieval, un títol que pot ser dedicat única i exclusivament a Segorb, el qual implica que a la seua comarca és una ciutat única. A la muralla destaquen les diferents torres, com la Torre del Verdugo o la Torre de la Cárcel.

Per últim, l’Ajuntament de la ciutat compta amb una part històrica important, ja que ací mateix vivien els ducs de Sogorb. El ducat de Sogorb era un dels títols més importants d’Espanya, i ho va concedir el Rei Juan II d’Aragó a Enric d’Aragó i a Beatriz de Pimentel l’any 1469.

  Coses que menjar

La gastronomia sogorbina es troba a una transició entre la valenciana i l’aragonesa. El plat típic és l’olla i s’anomena d’esta manera perquè a este mateix utensili cuinen amb llegums, verdures, carns… D’altra banda, l’arròs al forn o empedrat també es troba entre els plats típics. Es tracta d’una alternativa valenciana molt vàlida a la paella. L’arròs empedrat va acompanyat de costelles de porc o caragols.