Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Teulada-Moraira

Dades demogràfiques

  11.112 habitants    

  Descripció

Teulada – Moraira és un municipi que es troba a la costa alicantina molt freqüentada pels turistes a l’estiu, ja siga a esta mateixa localitat o a les limítrofs (Jávea, Calpe, Benissa…). Habitualment viuen prop de 12.000 persones, però a l’estiu la població creix fins a superar els 30.000 habitants. La part de Teulada és l’interior, mentres que és a Moraira on es troben les costes, i per tant on existeix una densitat major de població quan apleguen els mesos de vacances.

  Què visitar

Un dels edificis més emblemàtics i que cal visitar és l’ermita de la Font Santa. Es tracta d’un edifici que es va construir al segle XIX en honor a Sant Vicent Ferrer, qui en el seu procés d’evangelització va passar per la Teulada. Al costat de l’ermita hi ha una font i conta la tradició que Sant Vicent va fer que ixquera aigua perquè la seua germana volia beure, quan a ixa font mai havia eixit aigua. Altres edificis emblemàtics són l’església parroquial de Santa Catalina, la capilla de Sant Vicent Ferrer o la Casa Presor. Tots estos es troben al nucli antic i es recomana fer un passeig visitant tots estos edificis eixint des de la Plaça de la Constitució.

Moraira, per la seua part, destaca per les platges, el seu immens castell i el port pesquer, el qual és un dels més importants de la Comunitat Valenciana i té unes vistes precioses. Als huit quilòmetres de costa que té Moraira apareixen set platges i cales. Destaca la Cova de les Rates, a la qual tan sols es pot accedir a través del mar.

  Coses que menjar

Pel que respecta a la gastronomia, està íntimament relacionada amb el marisc. A Teulada-Moraira es troben les millors marisqueries de la Comunitat i molts restaurants recomanats per la Guia Michelin. A més a més, per als amants del vi, fabriquen un fabulós Moscatel Romano.