Cerca     VA CA

Provincia: València

Torrent

Dades demogràfiques

  83.962 habitants    

  Descripció

Dins de la comarca l’Horta Oest es troba Torrent, un municipi situat a l’Àrea Metropolitana de València i, a més, capital administrativa de la Mancomunitat de l’Horta Sud. Amb quasi 84.000 habitants, és la segona localitat més poblada de la província de València i la setena de tota la Comunitat Valenciana. Situada a nou kilòmetres de la ciutat de València i als peus del Vedat, Torrent és un dels municipis més transitats pels turistes pel seu gran atractiu.

  Què visitar

A Torrent hi ha nombrosos edificis que cal visitar. És imprescindible pegar una ullada a la Torre Àrab, una construcció pertanyent a l’antic castell i se situa a la Plaça Major, i a l’Església d’Assumpció de Nostra Senyora, aixecada en estil gòtic en 1590 sobre l’original del segle XII. Per altra banda, però no menys important, es troben la Creu de Pere Mora, l’Ermita de Sant Lluís Beltran, la Torre de telegrafia òptica del Vedat, els Aqüeductes dels Arquets de Dalt i els Arquets de Baix… Sense deixar de costat la natura: el Paratge Natural Municipal de la Serra Perenxisa i el Barranc de l’Horteta, anomenat Reserva de fauna.

  Coses que menjar

La gastronomia local destaca per alguns plats típics que tots aquells que els proven volen repetir de seguida. El xocolate torrentí fa de la localitat una de les majors indústries del producte dels passats segles i explica el perquè de l’existència de quatre empreses xocolateres. Les crestes és també un dolç que s’elabora a les pastisseries de la ciutat. L’arròs no anava a quedar-se fora de la fórmula i cobra importància al Rossejat de Torrent, una variant de l’arròs al forn que cal degustar. Finalment, dos dolços més com la Sopada de la Reina i el Torrentí.