Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Torrevella

Dades demogràfiques

  83.337 habitants    

  Descripció

Torrevella és un municipi costaner que es troba al sud de la província d’Alacant, concretament a la comarca de la Vega Baixa del Segura. Amb més de 83.000 habitants censats, és considerada una ciutat i és el quint municipi amb més població de tota la Comunitat Valenciana. El seu valor paisatgístic és espectacular i les seues platges estan molt ben conservades, per tant, es tracta d’un lloc ideal per a fer turisme i gaudir de les vistes que ofereix.

  Què visitar

Torrevella és un municipi amb molta cultura musical. De fet, el seu edifici més representatiu és l’Auditori Internacional que té una superfície d’algo menys de 100.000 metres quadrats. Està dividit en dos àrees: l’auditori i el conservatori. Si el que vols són les millors vistes el més recomanable és visitar el mirador de la Torre del Moro, el qual antigament s’utilitzava per a vigilar la ciutat. Pel que fa als edificis religiosos destaquen l’església de la Immaculada Concepció i la del Sagrado Corazón de Jesús.

EL PARATGE NATURAL DE TORREVELLA I LES SEUES PLATGES

El passeig més famós de Torrevella és el del Dic de Llevant. Una pasarel·la elevada que es un passeig entre dos aigües. Un altre passeig simbòlic és el Faro, on trobem l’estàtua d’una dona acomiadant-se dels mariners, per tant, este passeig és un tribut per a ells. D’altra banda, la platja més imponent és la de la Mata, que té absolutament tot el que pot tindre una platja: jocs lúdics, vigilància, accés per a persones amb discapacitat… i també compta amb nombroses cales. Per a estar tranquil, la més adequada és la Cala de la Zorra, amb aigua neta i una longitud de 50 metres amb arena i roca. Les platges, cales i passejos de Torrevella són una barbaritat, de visita obligatòria.

  Coses que menjar

El peix és la base de quasi tots els plats típics de Torrevella, a més de les verdures gràcies a l’horta del Segura i la carn, especialment la de porc. Els plats més típics són “el Caldero”, un caldo que pot ser de gall, gallina… i l’aperitiu estrela és el polp sec, el qual després d’estar alguns dies al sol es calfa a foc viu i es serveix amb oli, llima i una paloma. També hi ha altres bons aperitius com la sèpia a la planxa, aladroc en vinagre o calamar de potera. Un carrusel de peix increïble.