Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Vilafamés

Dades demogràfiques

  1.842 habitants    

  Descripció

Vilafamés és un poble de l’interior de la província de Castelló. Es troba a la comarca de la Plana Alta i té 1.842 habitants. Està inclòs en la llista de pobles més bonics d’Espanya. A més, va ser declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) l’any 2005, a conseqüència de tota la història medieval que té este poble.

  Què visitar

El castell de Vilafamés va ser construït durant l’ocupació musulmana. Al llarg de la seua història ha sofrit diversos canvis. Quan Jaume I va reconquistar la zona en 1233, el castell va tindre diferents reformes. No obstant això, el castell també ha format part d’història més recent. Va sofrir grans atacs en el segle XIX durant les guerres carlistes, ja que en esta zona el moviment carlista era molt fort. De fet, en esta etapa es va construir una torre defensiva central en mig del castell.

Un altre lloc que s’ha de visitar a Vilafamés és la Roca Grossa. A l’entrada del poble es troba una espectacular roca. El més interessant de tot açò és que s’estima que la roca té més de 220 milions d’anys i que no ha canviat la seua posició des de fa trenta milions d’anys. Amb totes estes curiositats, esta roca es converteix en un dels atractius més grans de tota la ciutat.

  Coses que menjar

Pel que respecta a la gastronomia, el tombet és el plat principal a Vilafamés. A la majoria dels pobles de l’interior de Castelló, la carn juga un paper fonamental en la gastronomia típica. Per este motiu, a Vilafamés també destaca la carn a la brasa amb allioli.