Cerca     VA CA

Provincia: Alacant

Xàbia

Dades demogràfiques

  31.593 habitants    

  Descripció

Poble veí de Dénia. No multiplica la seua població com ho fan ells, però també creix d’una forma espectacular. Xàbia es troba també a la costa nord d’Alacant, a la comarca de la Marina Alta. Compta amb prop de 30.000 habitants durant l’any i és un poble perfecte per als indecisos, ja que té platges precioses i rutes i cims increïbles. És un municipi on es pot fer absolutament de tot.

  Què visitar

Com passa amb Dénia, els veïns de Xàbia també demanen el Montgó com a seu. A esta mateixa muntanya es troba el cap de Sant Antoni, un dels llocs més representatius del poble amb unes vistes inaudites. No és l’únic lloc des d’on es pot veure tot el poble des de dalt, però sí el més significatiu. Pel que fa als edificis religiosos, destaca l’església de San Bartolomé, situada al centre de Xàbia. D’altra banda, hi ha una altra església a la zona del port: Nuestra Señora del Loreto.

LES PLATGES DE XÀBIA

Possiblement el millor de tot el poble. La costa de Xàbia és una autèntica barbaritat. Platges arenoses, amb roques, cales… La platja arenosa per excel·lència és l’Arenal, que té un passeig marítim amb moltíssima vida a l’estiu i molts restaurants. A les cales destaca la cala blanca i Portixol, tot i que esta última es troba tancada per risc de despreniment. La cova més bonica és la cova tallada, que es troba baix del cap de Sant Antoni. Per últim, la cala Granadella és una de les més boniques, de fet, en 2012 va rebre el premi a la millor platja d’Espanya. La costa de Xàbia és per a anar i no tornar mai a casa.

  Coses que menjar

Xàbia compta amb nombrosos restaurants on et poden servir menjar autòcton o totalment nacional i internacional. Al ser un poble costaner al seu menjar destaca el peix l’arròs, i el que és considerat per excel·lència és la paella. També és habitual l’arròs al forn o amb fssols i naps. Pel que fa al peix destaca el cruet de peix (un guis), el suc roig (caldo de peix) i peix fregit. Per últim, a la rebosteria s’ha de tastar obligatòriament els pastissets de boniato i la mona de pasqua. A la beguda, els vins de Xàbia, especialment la misteleta, són una autèntica meravella.