Cerca     VA CA

Provincia: Castelló

Xèrica

Dades demogràfiques

  23.753 habitants    

  Descripció

Xèrica és un poble de la província de Castelló situat a la comarca de l’Alt Palància. Este poble té 23.753 habitants, la qual cosa que mostra que és una localitat amb molta vida. Dins de Xèrica hi ha una gran quantitat d’opcions per a fer turisme.

  Què visitar

En primer lloc, has de visitar la Torre de les Campanes. Esta és l’única torre mudèjar de la Comunitat Valenciana. Des del més alt es pot veure tot el poble. S’estima que esta torre va ser construïda en el segle XII, durant l’etapa en la qual els musulmans ocupaven la regió. Un altre lloc d’interés cultural és l’ermita de Sant Roque. Es va edificar en la part baixa del castell i sobre una antiga construcció musulmana. La font de Santa Àgueda és un altre atractiu turístic de la ciutat. Es va construir en 1770 gràcies a la iniciativa dels veïns de la ciutat.

  Coses que menjar

D’altra banda, Xèrica té una fantàstica gastronomia que has de provar si visites esta localitat. En ser un poble de l’interior, l’horta ha ajudat a traure grans aliments de la terra com verdures i tubèrculs. El plat principal per excel·lència és l’Olla Xericana. Es tracta d’un plat calent genial per als dies freds. També és molt important la mona de pasqua tradicional, feta amb carn. En l’actualitat continua venent-se a Xèrica.